keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Ompelusoppi Nappi&Neula esittää...

...tadaa! Soppi sai arvoisensa tulokkaan. Tässä se on, suoraan pakasta vedetty Pfaff Ambition 1.0



Myönnettäköön, että tämä herkullisen värinen ompelukone lienee hieman eksyksissä Ompelusoppeni sekamelskassa. Hieman eksyksissä on myös ompelukoneen onnellinen omistaja ommeltuani äitini yksinkertaisella koneella sekä omalla perussaumurillani. Äidin perusrouskutin tuntuu välillä niin kotoisalta perusompeleineen ja kiinnijuuttuvine lankoineen, että tekisi melkein mieli nostaa se pöydälle uutukaisen sijaan.

Selailtuani kylmän hien vallassa ohjekirjaa päätin kuitenkin uskaltautua kokeilemaan suoraa ommelta. Voiko ompeleminen olla noin helppoa? Kone toimii kuin unelma kaksoissyötön ansiosta, eikä neula&lanka jumita paksumpiinkaan kohtiin tekemään valtavaa lankamöykkyä. Aika hyvästellä perusrouskutin ja tehdä kunnolla tuttavuutta tämän toisen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Moi,

    Kivan näköinen blogi sinulla :) Kerran jo yritin tuota aiempaa päivitystäsi kommentoida, mutta taisinkin vahingossa painaa esikatselua, enkä tuota julkaise namiskaa, hupsis. On meinaan tosi ihana kangas tuossa myssyssä, itse olen viimepäivät kuluttanut ihastellen etsystä ja ebaystä löytyviä kangaskauppoja. Kaikkea ihanaa on maailma pullollaan.
    Saumuria etsiessäni luin myös paljon noista ompelukoneista, kun sellainenkin uusi olisi ihana vanhan cittari koneen tilalle. Paljon oli kehuja nuo pfaffin koneet saaneet :)

    Olet muuten ihan oikeassa tuosta Armanin kankaasta, tuo harmaampi puoli tosiaan näyttää enemmän oikealta puolelta, mutta vaikka käyttäisit nurjaa puolta, ei taitaisi kukaan edes huomata. En kyllä osaa sanoa, että kumpi on se parempi puoli; riippuu mitä siitä päädyt tekemään, nurja kun näyttää tosiaan vähän juhlallisemmalta.

    VastaaPoista
  2. Hei Riikka ja kiitoksia!

    Tervetuloa seuraamaan Ompelusoppea, toivottavasti viihdyt :) Itsekin hamuan kankaita netistä, niin kangaskaupoista kuin feissarin kirppiksiltä. Voi kun voisin ostaa kaikki vastaantulevat ihanuudet!

    Päädyin Pfaffiin juuri kehujen perusteella. Lisäksi jo tutuksi tullut nappikaupan / ompeluateljeen omistaja kertoi ateljeessa ommeltavan Pfaffin koneilla. En sitten voinut vastustaa kiusausta, joten sijoitin vähän enemmän tähän koneeseen kuin oli tarkoitus :) Onpahan ainakin kunnon kone ja epäilemättä pitkäikäinen.

    Kumpaa kangasta ihastelit? Molempia on hiukan jäljellä, mielestäni kumpaisestakin pystyy pipon tekemään, kun laitaa vuoreksi jotain toista kangasta. Tai vaihtoehtoisesti voi taikoa jotakin pientä kivaa. Kun satut olemaan blogini ensimmäinen "virallinen" seuraaja, voin laittaa jommankumman kangaspalasen postiin, mikäli haluat :) (Omat tiedot ompelusoppi@gmail.com)

    Nyt nukkumaan, jotta jaksan kierrellä Ikeassa keräilemässä kaiken maailman tilpehöörejä. Ja kankaita tottakai! :)

    VastaaPoista