sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkasaamun pohdiskelua





Rauha voi olla vain nykyhetkessä. On naurettavaa sanoa: " Odota kunnes saan tämän tehdyksi, sitten voin elää rauhassa." Mikä on "tämä"? Loppututkinto, työ, talo, velanmaksu? Jos ajattelee näin, rauhaa ei koskaan tule. Nykyistä "tätä" seuraa aina jokin uusi. Jos ei elä rauhassa tässä hetkessä, ei pysty siihen ikinä. Jos haluaa todella saada rauhan, on oltava rauhassa juuri nyt. Muuten on vain "toivo rauhasta jonakin päivänä". - Thich Nhat Hanh-


Tästä on hyvä siirtyä Ompelusopen puolelle peruspaidan pariin ja samalla pohtia omaa elämänasennettani, joka on valitettavan lähellä ylläolevaa kirjoitusta. Haastan itseni elämään tässä hetkessä - ihan rauhassa - murehtimatta menneitä tai tulevia.

Pohdiskelun jälkeen sopessani valmistui se peruspaita (onko se sitten peruspaita levenevine hihoineen ja hieman erikoisine miehustoineen), sain pitkään keskeneräisenä lojuneen hameen valmiiksi, viimeistelin lisäksi maailman helpoimman boleron (tämäkin odottanut viikkoja toiseen hihansuuhun vain pitsiä). Kaikinpuolin hyvä sunnuntai siis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti